top of page

JOHN FRANDSEN

Songs

Format: CD, Digital, Stream

Release: 13.3.2016

Label: Dacapo records

Køb CDen her


Lise Davidsen, sopran
Orsi Fajger, klaver
Morten Grove Frandsen, kontratenor
Liv Oddveig Midtmageli, sopran
Aleksander Nohr, baryton
Jesper Sivebæk, guitar
Sofia Wilkman, klaver

John Frandsen, komponist

Om:

Den danske komponist John Frandsen (f. 1956) er en lidenskabelig musikalsk fortolker af tekster, og det er i denne rolle, han kan opleves på CD'en Songs for solo voice, piano and guitar. En samling af yderst forskellige tekster tages under kærlig musikalsk behandling, og det fælles træk i samlingen er Frandsens særlige, åbne tilgang til alle de tekstlige udtryk; fra det virkeligt intime og endda erotiske til det filosofiske og det absurd fjollede. 
 

På CD'en medvirker fire markante nordiske sangsolister, nemlig den prisvindende norske sopran Lise Davidsen samt komponistens søn, kontratenor Morten Grove Frandsen, barytonen Aleksander Nohr og sopranen Liv Oddveig Midtmageli.

KARSTEN FUNDAL og EFTERKLANG

LEAVES - the colour of falling

Format: dobbel vinyl, CD, digital, stream

Release: 4. November 2016

Label: tambourhinoceros

Køb udgivelsen her

 

Lisbeth Balslev - Sopran

Katinka Fogh Vindelev - Sopran

Morten Grove Frandsen - Kontratenor

Nicolai Elsberg - Bas

Casper Clausen - Vokal

Mads Brauer

Rasmus Stolberg

Bjarke Mogensen

Josefine Opsahl

Marie Louise Lind

Jenny Lüning

Josefine Weber

Michael Min Knudsen

Sara Nigard Rosendal

Ying-Hsueh Chen

Den genrenedbrydende og udforskende opera Leaves – The Colour of Falling, komponeret af Efterklang og den prisbelønnede Karsten Fundal, blev vist under Copenhagen Opera Festival 2015 i en co-produktion mellem festivalen og Sort/Hvid

Leaves – The Colour of Falling blev i sommeren 2015 opført 16 udsolgte aftener i den ellers lukkede 1000 m2 store atomkælder under Kommunehospitalet i København. Den oprindelig version af operaen blev produceret af Copenhagen Opera Festival i samarbejde med Sort/Hvid med scenografi af Marie Rosendahl Chemnitz og instruktion af Christian Lollike. Resultatet var gruopvækkende, fascinerende og mytiske aftener, som blev taget begejstret i mod af publikum og anmeldere. 

Teksterne til Leaves – The Colour of Falling er skrevet af digteren Ursula Andkjær Olsen og omsat til et musikalsk værk af Efterklang og Karsten Fundal, hvor der eksperimenteres med musikalske traditioner fra både den rytmiske og klassiske verden. Det er en udgivelse, som på en gang viser en vej ind i operaens spændende universer, og på samme tid udfordrer genren og Efterklangs og Fundals egne bagkataloger. 
 

bottom of page